חוכמת ההמונים, Big data והתנהגות צרכנית ברשת- הצגת שני מחקרים חדשים- סמינר עם ד"ר שחר רייכמן

18 בינואר 2016, 16:00
אוניברסיטת ת"א
ללא תשלום

אנחנו שמחים להזמינכם לסמינר מחקר בנושא: חוכמת ההמונים, Big data והתנהגות צרכנית ברשת, עם ד"ר שחר רייכמן

מחקר ראשון -כיצד מסייעת "חוכמת ההמונים" בניתוח Big data  ?

בשנים האחרונות, עם התפתחות היכולת לאסוף ולשמור כמויות נתונים גדולות מאוד, ארגונים מתמודדים עם השאלה מהו החלק הרלוונטי בתוך ה-Big data שכדאי לנתח על מנת ליצור תובנות שישמשו לתמיכה בהחלטות ניהוליות.
מחקר זה מציג גישה חדשה לבחירת המרכיבים לתהליך הניתוח ועיבוד הנתונים – שימוש בהמונים לביצוע הבחירה תוך כדי משחק אסוציאטיבי פשוט. המחקר מדגים את יתרונות הגישה וכולל השוואות לשיטות קיימות ותהליכי חיזוי לאירועים עסקיים וכלכליים.

מחקר שני- השפעת פעילות צרכנים online על מכירות מוצרים Offline

מחקר זה עוסק בהשפעת פעילויות צרכנים online על צריכת מוצרים הנמכרים אך ורק בחנויות לא מקוונות. המחקר מנתח הטמעה הדרגתית של אתר אינטרנט חדש של יצרן מכוניות במספר מדינות והשפעת האתר החדש על הפעילות המקוונת ועל מכירת מכוניות בסוכנויות השונות.

הסמינר יתקיים בתאריך 18.1.16 (יום ב'), בחדר 404 שבבניין רקאנטי (הפקולטה לניהול) באוניברסיטת ת"א, בשעה 16:00. הכניסה וההרשמה ללא תשלום. יש צורך בהרשמה מוקדמת דרך הלינק https://goo.gl/goqYMl

או דרך מייל המכון niis@post.tau.ac.il

על אודות המרצה:  ד"ר שחר רייכמן מרצה בפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב בתחום ניהול טכנולוגיה ומערכות מידע. מחקריו עוסקים בניתוח ועיבוד מתקדם של Big data בארגונים, בסביבות מקוונות וברשתות חברתיות, לצורך תמיכה בקבלת החלטות עסקיות ושיפור תהליכים צרכניים. המחקרים כוללים שימוש בכלי כריית מידע, Machine learning, אקונומטריקה ושיטות ניתוח רשתות מורכבות למציאת תבניות ומאפיינים ייחודיים המאפשרים בניית מודלים לחיזוי והסבר תהליכי מסחר מקוון.

ד"ר רייכמן הצטרף לפקולטה לניהול בשנת 2014, לאחר פוסט-דוקטורט במכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT). את לימודי הדוקטורט סיים באוניברסיטת תל אביב בשנת 2011. ד"ר רייכמן זכה במלגה מטעם המכון לחקר האינטרנט של אוניברסיטת תל-אביב.

להלן קישור למאמריו האקדמיים של ד"ר רייכמן