אודות

חקר מהפכת המידע, הבנת תהליכיה ומוקד למידע ולמחקר בינתחומי בחקר האינטרנט

אודות

העולם עובר בעשור האחרון מהפכת מידע כמותה לא ידעה האנושות. למהפכת האינטרנט השלכות דרמטיות על כל תחומי חיינו ללא יוצא מן הכלל. כשם שהמהפכה התעשייתית שינתה את פני העולם, כך משנה האנושות פניה גם עתה.

מטרתו של מכון פרטנר לחקר האינטרנט של אוניברסיטת תל-אביב, היא חקר מהפכת המידע בפרט והשלכותיה בכלל, הבנת תהליכיה וצפיית עתידה. המכון מהווה מוקד מידע ומחקר אינטרדיסציפלינרי. דגש מיוחד ניתן לחקר השפעת האינטרנט על החברה הישראלית והעולם היהודי.

המכון מהווה מוקד המשלב את האקדמי עם המעשי, את הנחקר עם המחקר. המכון מקיים פעילות רבת היקף, הכוללת קיומם של כנסים, ימי עיון, ערבי עיון וסמינרים במגוון נושאים, אשר המשותף לכולם הוא בחינת השפעות חברתיות-תרבותיות של האינטרנט על הפרט והחברה.

המכון מקיים קורסים לתואר ראשון במסגרת תוכנית ''כלים שלובים'' של האוניברסיטה, ונמצא בהליכי פיתוח קורסים לתואר שני.

English