אירועי עבר 2014-15

אודות
  • סמינר מטעם מכון Orange לחקר האינטרנט בנושאמשלמים עבור תוכן או עבור קהילה ?הקשר בין התנהגות חברתית לנכונות לשלם באתרי תוכן, התקיים ב- 16.6.15

תקציר: האתגר בפני יוצרי ומפיצי תוכן (חדשות, מוסיקה, וידאו) הינו גדול מאי פעם. מגוון היצירה וערוצי התוכן עצום ויכולת הריכוז של הצופים מצומצמת. ההשקעה בתוכן דורשת משאבים רבים ואילו מקורות המימון במקרים רבים אינם ברורים. ההרצאה התמקדה בשתי תמורות שחלו באתרים לנוכח אתגרים אלו: הראשונה-- הוספת אלמנטים חברתיים המייצרים אינטראקציה בין המשתמשים באתר והשנייה היא מעבר למודל המבוסס על תשלום מהגולשים (paywall, freemium). בהרצאה נסקרו מחקרים אמפיריים מבוססי נתונים, וכן ניסויים המתבצעים כיום. הללו בוחנים כיצד הפעלת הצופים וכינון קהילה חברתית, משנים את מחויבות המשתמשים וכן את נכונותם לשלם באתרי התוכן.

 

ליאור זלמנסון הוא בעל תואר שני (M.Sc.) במדעי הניהול – ניהול טכנולוגיה ומערכות מידע. מרצה בפקולטה לניהול, באוניברסיטת תל אביב . הוא כותב בימים אלו את עבודת הדוקטורט בהנחיית פרופ'  גל אסטרייכר-זינגר. עבודתו כבר זכתה בפרסים ומלגות בארץ ובעולם.

 

  • יום עיון בנושאאינטרנט והגיל השלישי. נערך בשיתוף פעולה בין המכון לחקר האינטרנט לבין מכון הרצג לחקר הזיקנה וההזדקנות באוניברסיטת ת"א, ב- 11.6.2015

 

מושב ראשון – המחקר האקדמי: השפעות מהפכת המידע על הגיל השלישי

  • פרופ' מרדכי שני, פרופסור בבית ספר לרפואה באוניברסיטת תל-אביב, חתן פרס ישראל לשנת 2009, מנכ"ל משרד הבריאות לשעבר ומייסד אתר ''מוטק'ה'': הזדקנות בריאה בישראל.
  • פרופ' גלית נימרוד, פרופסור חבר במחלקה לתקשורת ועמיתה במרכז הרב-תחומי לחקר הזקנה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב: משתמשים מבוגרים – טכנולוגיות צעירות: פערים דיגיטליים בקרב בני 60 ומעלה.
  •  גב' סיגל נעים, דוקטורנטית מהמחלקה לתקשורת באוניברסיטת בן-גוריון בנגב: שימושי פייסבוק בגיל המבוגר.
  • גב' רינת ליפשיץ, דוקטורנטית מהמחלקה לתקשורת באוניברסיטת בן-גוריון בנגב: שימושי רשת ו- Well Being

 

מתדיינים:

  • פרופ' דב שמוטקין, ראש מכון הרצג לחקר ההזדקנות והזיקנה, אוניברסיטת תל- אביב
  • פרופ' דב תאני, מנהל אקדמי, מכון orange לחקר האינטרנט של אוניברסיטת תל- אביב

 

מושב שני – פיתוחים טכנולוגיים והנגשת מידע

  • מר חיים רומנו, מנכ"ל פרטנר תקשורת: סלולר והגיל השלישי.
  •  גב' שרון שילוח, מנהלת אתר ''מוטק'ה'': אתר ''מוטק'ה''– פרופיל משתמשים ופרופיל תוכן.
  •  גב' יעל שקד-ברגמן, עמותת מילב"ת לשיפור איכות החיים של בעלי מגבלה תפקודית: אפליקציית Milbat Home לשמירה על הבטיחות ולמניעת נפילות בגיל המבוגר.
  •  עו"ד שרון הורנשטיין, עורך תוכן ראשי באתר כל-זכות, אתר המידע על אודות זכויות תושבי ישראל והדרך למימושן: מאגרי מידע עבור האוכלוסייה המבוגר

 

  • סמינר מטעם מכון Orange לחקר האינטרנט בנושאמהפכת המידע כתופעה תרבותית כלל עולמית,  התקיים ב- 29.4.15

מרצה: פרופ' איליה לויןבית הספר לחינוך, אוניברסיטת תל-אביב, וחוקר בתחום הפילוסופיה של הטכנולוגיה.

 

תקציר: איך החברה שלנו משתנה בעקבות מהפכת המידע? פרופ' איליה לוין הציג את הסממנים של חברת המידע המתפתחת, חברה לה נהוג לשייך זרם תרבותי חדש –תרבות דיגיטלית. פרופ' לוין סקר את חלק מהמאפיינים של התרבות הדיגיטלית, והראה כיצד הם מהווים את הבסיס ל'הארה הדיגיטלית''.

 

  • סמינר מטעם מכון Orange לחקר האינטרנט בנושאכסף מקוון, התקיים ב-11.3.15

תקציר: בשנים האחרונות פורחות יוזמות שונות, מוכרות יותר ופחות, ליצירת מטבעות הקיימים רק במרחב הוירטואלי, אך מאפשרים לרכוש מוצרים ושירותים גם בעולם הפיזי. כיצד זה עובד? מה הם סוגי המטבעות השונים? מהם האתגרים וההזדמנויות בתחום? במפגש זה נכיר שני סוגים של מטבעות כאלה: ביטקוין – המטבע הדיגיטלי המפורסם בעולם, ולב מרקט – דוגמא למטבע וירטואלי קהילתי.

 

הרצאה ראשונה: ביטקוין

מרצה: דר' אביב זהר – חבר סגל בבית הספר להנדסה ולמדעי המחשב באוניברסיטה העברית וחוקר מבקר ב-Microsoft  Research  בישראל. הוא עוסק בחקר בינה מלאכותית ומערכות מרובות סוכנים וחוקר בין השאר את ביטקוין ומטבעות דיגיטליים דומים.  ביטקוין, אחד הניסויים הכלכליים-חברתיים הגדולים ביותר של זמננו, הוא מטבע דיגיטלי שאינו מונפק על ידי מדינה או על ידי גוף מרכזי אחר. ההרצאה עסקה בסקירת הרעיונות המרכזיים שמאחורי ביטקוין: איך הוא עובד, מדוע הוא כה שנוי במחלוקת, ומהם האתגרים העומדים בפניו בדרך לקבלה נרחבת יותר.

 

הרצאה שנייה: מטבעות קהילתיים

מרצה: עדי סקופ,  לב מרקט – עדי הקימה ומנהלת את לב מרקט, מטבע קהילתי וירטואלי בו משתמשות אלפי אימהות ומשפות צעירות בישראל כדי לקנות ולמכור מוצרים ביניהן ללא שימוש בכסף מזומן.עדי הסבירה על הרעיון שמאחורי מטבעות קהילתיים – מטבעות אלטרנטיביים המשמשים כאמצעי למסחר פנימי בתוך קהילות מגוונות. ההרצאה סקרה את העקרונות המרכזיים, הטכנולוגיה התומכת בהם, האתגרים וההזדמנויות, ותכלול פירוט על לב מרקט ודוגמאות נוספות מהארץ והעולם.

 

  • סמינר משותף למכון Orange לחקר האינטרנט ולפקולטה לניהול של אוניברסיטת ת"א בנושאהשפעת האינטרנט על המסחר בשוקי ההון,  התקיים ב-22.1.15

דברי פתיחה : פרופ' משה צבירן, דקאן הפקולטה לניהול, אוניברסיטת תל-אביב.

 

מרצה: ד"ר רועי צוקרמן, הפקולטה לניהול, אוניברסיטת תל-אביב. בעל תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים מהאוניברסיטה העברית. תואר שני ושלישי במימון מאוניברסיטת ייל. תחומי התמחותו כוללים מימון התנהגותי, קרנות גידור, ומשקיעים פרטיים. במסגרת עבודתו, חקר התנהגות של משקיעים פרטיים בחשבונות אינטרנטיים בארה"ב, וכיצד מופץ מידע לגבי מניות בבלוגים ואתרי אינטרנט.

 

תקציר: התפתחות האינטרנט בעשורים האחרונים הביאה לשינויים משמעותיים בשוקי ההון בעולם. בין השאר, תרמה הרשת להנגשה של שוקי ההון ללקוחות פרטיים –לקוחות שגישתם לשווקים אלו הייתה מוגבלת עד אז, וכן להפצה של מידע, שבעבר לא היה נגיש לכלל המשקיעים ו/או הופץ באופן איטי. הסמינר יסקור את השינויים שחלו במסחר בשוקי ההון בעקבות התפתחות האינטרנט, כולל מסחר של לקוחות פרטיים, אינטגרציה של מידע בשווקים ותופעות נוספות שהתפתחו בעקבות מהפכת הנגישות של האינטרנט.

 

  • דיון פתוח בנושא בחירות 2015 בראי הרשתות החברתיות, מטעם החוג לתקשורת באוניברסיטת ת"א ומכון orange לחקר האינטרנט של אוניברסיטת תל- אביב, התקיים ב-20.1.15

הדיון הונחה ע"י ד"ר שירה דביר-גבירצמןמרצה בכירה בחוג לתקשורת, בהשתתפות אנשי מקצוע נוספים. הדיון נערך במסגרת הקורס ״תקשורת ודעת קהל״ של החוג לתקשורת, ועסק בקשר שבין בחירות 2015 לרשתות החברתיות, ובמגוון השפעותיהן של הפעילויות הפוליטיות ברשתות החברתיות.

 

  • מפגש מיוחד בנושאהתיק הרפואי הממוחשב והמקוון—שלוש נקודות מבט, מטעם מכון Orange לחקר האינטרנט, התקיים ב- 9.2.15

היבטים אתיים – פרופיחיאל מיכאל בר-אילן, מומחה לרפואה פנימית ומומחה לאתיקה , ביה'ס לרפואה ע'ש סאקלר , אוניברסיטת תל- אביב.

נקודת מבטו של המטופל – ד'ר שלומי קודישמנהל רפואה מחוז דרום, שירותי בריאות כללית.

אבטחת המידע הרפואי בישראל – מר איציק כוכבהממונה על הגנת המידע בשירותי בריאות כללית.

 

  • סמינר מכון Orange לחקר האינטרנט בנושאמזרח תיכון גועש בראי הרשתות החברתיות, התקיים ב- 24.11.15

מפגש ראשון – המעגל הקרוב:

  • גב' אורית פרלוב עמיתת מחקר במכון למחקרי בטחון לאומי (INSS), מומחית לרשתות חברתיות ועוסקת בניתוח מגמות באמצעות מדיה חדשה במדינות הערביות.
  • גב' שמרית מאיר – עיתונאית, עורכת ראשית של האתר "אלמצדר". מנהלת תחום מדיה ערבית ב-The Israel Project, במסגרתו מפעילה דף פייסבוק "ישראל ללא צנזורה", שזכה למעל למיליון עוקבים במהלך מבצע צוק איתן.
  • ד"ר שירה דביר גבירצמן – מרצה בכירה בחוג לתקשורת של אוניברסיטת ת"א. מחקריה עוסקים בפסיכולוגיה פוליטית, דעת קהל והתנהגות פוליטית של בני נוער בתקשורת המסורתית והמקוונת. הרצאתה עסקה בדפוסים של ניתוק קשרים בפייסבוק במהלך מבצע צוק איתן.

 

מפגש שני – המעגל האסטרטגי:

  • ד"ר רז צימט - חוקר במכון אליאנס ללימודי איראן ומומחה לחברה האיראנית.
  • מר חי איתן כהן ינרוג'ק חוקר במרכז משה דיין, מומחה להיסטוריה ולפוליטיקה בת זמננו של טורקיה. מומחה לרשתות חברתיות בחברה הטורקית.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>